• Forumumuz test yayınındadır. Yaşanan problem ve aksaklıkları yönetici arkadaşlara bildirebilirsiniz.

Nar Ekşisinin Iyisini de Bilelim

Mavi

Yeni Üye
En iyi nar ekşisi kendi yaptığımızdır diyor ve tarife geçiyorum. Kışın bol miktarda nar tüketiriz ben 2-3kg nar ayıklar saklama kabına koyarım ailece hergün bir kase tüketiriz. Bağııklık sistemi için bulunmaz nimet. Işte bu ayıkladığım narlardan ekşi olanları nar ekşisi yapıyorum. Tarifi artık yazayım :) Ayıkladığımız narları rondodan çekip suyunu bir süzgeçle süzüyoruz. Çekirdekler rondoya hiç zarar vermiyor bu arada. Sonra süzdüğümüz bu suyu çelik tencereye alıp kaynatıyoruz. Uzun sürüyor ama başında beklemenize gerek yok biraz kıvam alana kadar. Iki litre nar suyu varsaesela bir saat kısık ateşte kaynadıktan sonra dah sık kontrol edin. Istediğiniz kıvama gelince doğal kayatuzu atın bir çay kaşığı tepeleme 2-3dakika dah kaynatın. Nar ekşisi hazır.
Çok soğumadan kavanozlara koyarak vakumlayabilirsiniz.
 
Üst